Европейският парламент трябва да придобие право на законодателна инициатива, защото той

...
Европейският парламент трябва да придобие право на законодателна инициатива, защото той
Коментари Харесай

Тафров: ЕП трябва да придобие законодателна инициатива

Европейският парламент би трябвало да придобие право на законодателна самодейност, защото той е единствената европейска институция, която се избира директно от европейските жители.

Това съобщи Стефан Тафров, с преференция 102 в листата на Демократична България за идните евроизбори, в предаването Седмицата по Дарик Радио.

Тафров изрази мнение, че Европа би трябвало да остане Европа на отечествата. Той разясни, че Демократична България е срещу данъчната хармонизация и е за усилване на европейските институции.

На въпроса дали би трябвало в Европейски Съюз в миналото да влязат Русия, Турция, Украйна, Молдова, Грузия и Армения, Тафров отговори: „ Безспорно за Молдова, Грузия и Украйна. Русия избра да работи против Европейски Съюз и да го отслаби. През идващите пет години страните от Западните балкани би трябвало да станат членки и най-много Република Северна Македония – това е народен интерес на България. “

В диалога Тафров още веднъж акцентира, че поддържа политическите и икономическите наказания на Европейски Съюз против Русия поради Украйна. С анексията на Крим Русия нарушава жестоко правилата на интернационалното право и за това глобите са единственият инструмент, който може да върне Русия по пътя на спазването на интернационалното право.

На въпрос дали би трябвало Европейски Съюз да има обща имиграционна политика и респективно всички страни да се преценяват с нея, Стефан Тафров отговори: „ Дъблинският правилник, който е в действие сега, е неблагоприятен за България тъй като той хвърля прекомерно огромна тежест върху граничните страни като България, от където биха могли да преминат огромните миграционни потоци. Тези потоци би трябвало да се разпределят в целия Европейски съюз. “

Коментирайки бюджета на Европейски Съюз след 2020 година, в това число в кохезионна политика, селско стопанство, претендентът за евродепутат сподели, че би трябвало да се обърне внимание на метода, по който се изразходват средствата, които идват от европейския бюджет в страната ни. Имайки една корумпирана власт като българската, която дефинира целите, има изкривявания на пазара, които се провокират от това корупционно систематизиране и вместо да оказват помощ - вредят.

Г-н Тафров бе безапелационен, че Лаура Кьовеши би трябвало да стане европейски прокурор и означи, че е видно, че нашето държавно управление заобикаля да поддържа госпожа Кьовеши за този ѝ пост, тъй като им е ясно, че откакто проработи тази институция, огромна част от корупционните схеми в България ще стартират да се разкриват.

Попитан дали поддържа пакета подвижност с нови правила за командироването на служащи и превоза, господин Тафров показа: „ Демократична България още в самото начало се дефинира срещу този пакет и е част от общото изпитание за намаляване на най-негативните последствия за българския бизнес. “

В диалога Стефан Тафров разяснява, че министър председателят Борисов очевидно е обезпокоен от растящата поддръжка за Демократична България и персоналната дейна акция на дипломата, тъй като Борисов си разрешил да твърди, че Тафров го е молил за нещо, макар обстоятелството, че сред двамата политици в никакъв случай не е имало каквато и да е била среща. Това е демонстрация на раздразнителност от господин Борисов по отношение на Демократична България.

Тафров показа, че не поддържа ограничаването на свободата на словото, с цел да бъде лимитирана дезинформацията или по този начин наречените подправени вести. „ Свободата на словото е доста скъпо притежание, изключително за една някогашна комунистическа страна като България. Борбата против подправените вести има други пътища и тя не минава през ограничение на свободата на словото. “

Първият приоритет на идващия европейски парламент би трябвало да бъде запазването на върховенството на правото във всички държави-членки. Това е основният интерес на България, сподели още Стефан Тафров. 

 Евроизбори 2019
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР